Шведско сладко от касис

25/07/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 975
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Касисът се почиства и се измива добре в гевгир. Слага се в тенджера с дебело дъно, добавят се стръковете мащерка и сместа се кипва. Веднага след като кипне, котлонът се намалява и плодовете се варят на бавен огън 10 минути под капак.

След тона капакът се маха, сладкото се разбърква добре, похлупва се отново с капак и се вари още 10 минути. Сваля се от котлона, добавя се захарта и се разбърква внимателно, докато захарта се разтвори напълно, като не трябва да се повреждат плодовете.

Сладкото се оставя да изстине на стайна температура и се разпределя сухи чисти буркани, които веднага се затварят.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар