Руска вишновка

25/07/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 273
  • Преглеждания за месеца1659
  • Преглеждания за седмицата260
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вишни - 1 кг
  • карамфилче - 3 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • водка - 500 мл
  • индийско орехче - на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се измиват и всеки плод се набожда с клечка за зъби на две или три места. В голям буркан се слагат малко вишни, поръсват се със захар и индийско орехче и отново се покриват с вишни.

Така се редуват пластовете плодове и захар с индийско орехче. Накрая се слагат карамфилчетата и всичко се залива с водката.

Отворът на буркана се покрива с плътен плат и се връзва добре с въженце или ластик, за да не пада. Бурканът се оставя на място с пряка слънчева светлина за 2 месеца.

На всеки 2 дни бурканът трябва да се разтърсва. След 2 месеца вишновката се прецежда през ситно сито и се разпределя в бутилки. Съхранява се в хладилник.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар