Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни Рулца»Вегетариански пролетни рулца

Вегетариански пролетни рулца

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Вегетариански пролетни рулца1 / 3
08/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-4
"Не сме сигурни как тези пролетни рулца ще се отразят на фигурата, но ги похапваме с удоволствие!"

Необходими Продукти

  • оризови кори - 18 броя квадратни със страна 10 см ( могат да се заменят с кори за баница)
  • зеле - 200 г
  • моркови - 2 броя
  • червени чушки - 1 брой + 1 зелена
  • лук - 1 глава
  • соев сос
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • къри - 1 кафяна лъжичка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете мазнина в тиган и запържете наситнения лук. След това добавете нарязаните на дребно чушки, настърганото зеле и моркови. Задушавайте зеленчуците до омекване. Преди да оттеглите от котлона ги овкусете със соев сос, малко черен пипер, сол и къри.

С тази плънка напълнете 2 кори, прехвърлете долния ръб върху пълнежа и подпъхнете краищата. Завивайте рулцата до изчерпване на продуктите.

Отново загрейте мазнина и изпържете рулцата до кафеникав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
Много вкусни станаха!
25.07.2015 19:26
Dido
Dido
Лумпия се нарича ястието и не произлиза от Китайската кухня, а Филипинската.
05.10.2014 19:42
АЛБЕНА
АЛБЕНА
Китайските пролетни рулца не се правят с кори - нито за баница, нито оризови! Правят се с друго, а това с корите е побългарено! Затова не заблуждавайте народа, а им сменете името на Български пролетни рулца!
06.06.2014 07:39
3
2
Покажи всички подкоментари