Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Шарлота с бяло вино и праскови

Шарлота с бяло вино и праскови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шарлота с бяло вино и праскови1 / 2
27/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бяло вино - 100 мл
  • захар - 30 г
  • желатин - 12 г
  • праскови - 500 г
  • сметана - 400 г
  • бисквити - 200 г меки или бишкоти
  • шоколад - 100 г
  • мед - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се разрязват на две, костилките се махат и плодовете се нарязват на кубчета.

Виното се кипва със захарта. Прасковите се смесват с виното и се оставят да се охладят.

Желатинът се залива с 80 милилитра вода и се оставя да набъбне за 40 минути.

Шоколадът се натрошава, разтопява се на водна баня и се смесва с меда. Желатинът се смесва с прасковите и виното.

Сметаната се разбива и се добавя към прасковите. Разбърква се добре. Във форма за кекс се нареждат бисквити по дъното и стените, заливат се със сместа с прасковите и формата се слага в хладилник за 3 часа. Вади се, реже се и върху всяка порция се слага по малко от шоколадовия крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: