Овчарска мусака

09/08/2015
Богдана
отБогданаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 799
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените и измити тиквички, чушки и картофи на кубчета предварително и запържете каймата в малко мазнина.

Добавете в съда зеленчуците и ориза. Бъркайте, докато съставките за запържат, като внимавате да не залепнат. Овкусете със сол, черен и червен пипер и нарязан магданоз.

Долейте 2 ч.ч. вода, разбъркайте, прехвърлете сместа в подходяща тава и сложете да се пече в умерена фурна, докато течността се изпари. Малко преди водата напълно да изври, залейте мусаката с разбитите яйце, кисело мляко и брашно.

Изпечете мусаката по овчарски, докато и заливката е готова - за около 10-15 минути. Поднесете я леко охладена.

Още рецепти за Мусака: Традиционна мусака, Бърза редена мусака, Мусака без месо, Гръцка мусака с макарони, Мусака с картофи.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
16.07.2016 13:16
Тиквичките придават хубав вкус на гозбите.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв