Черешов крамбъл

03/08/2015
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 867
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • бадеми - 50 г смлени на брашно
  • масло - 175 г, студено, на кубчета
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 големи жълтъка
  • сметана - 3 с.л. течна
  • вода - 1 с.л. ледено студена
  • за плънката
  • череши - 600 г без костилки
  • захар - 2 ч.л.
  • нишесте - 1 ч.л. царевично
  • пудра захар за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма за печене с размери 23-25 см.

Смесете в кухненски процесор брашното, захарта, бадемовото брашно и нарязаното на кубчета добре охладено масло. Разбийте, само колкото да се смесят.

Отделно разбийте с вилица жълтъците заедно със сметаната и 1 с.л. ледена вода. Долейте към основната смес в кухненския робот. Отново разбийте за кратко до хомогенност.

Готовото тесто увийте с прозрачно фолио и го сложете за половина час в хладилника.

Почистените от костилки череши разбъркайте със захарта и нишестето. В загряната на 180 градуса фурна сложете да се сгрява и плитка тава, в която може да влезе формата за пая.

Извадете тестото от хладилника, разделете на 2 части и върнете едната отново с фолиото в хладилника.

Настържете половината тесто на едро ренде направо в тавичката за крамбъла. набрашнете пръстите си и притиснете парченцата тесто на равномерен блат с дебелина 5 мм.

Сипете отгоре черешите и настържете останалото тесто върху плодовете, но този път без да притискате.

Сложете крамбъла да се пече върху сгорещената тава за около 45 минути или до апетитен загар на тестото.

Поднесете крамбъла с череши топъл и поръсен с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар