Пълнен заек с телешка кайма

04/08/2015
Динко
отДинкоНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 621
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр.
  • кайма - 400 г телешка
  • моркови - 2 нарязани на ситно
  • лук - 1 настърган кромид
  • гъби - 250 г. нарязани на ситно
  • галета - 150 г
  • сол
  • масло - 100 г
  • картофи - 700 - 800 г
  • червен пипер
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете почистения заек с масло, сол и червен пипер на вкус.

Запържете в тиган нарязаните на ситно лук и моркови и добавяте каймата. След като се запържи всичко, добавете нарязаните ситно гъби, галетата, подправките и малко вода.

След като течността изври, напълнете заека, а около самия заек да разпределите картофите.

Изпечете ястието в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!