Пълнен заек, покрит с бекон

17/08/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 556
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр.
  • ориз - 1/2 водна чаша
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 150 г
  • масло - 100 г
  • бекон - тлъст, нарязан на тънки резени
  • вода - 3 чаши
  • картофи - 700 - 800 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените карантийки на заека нарежете и задушете в масло. Отделно запържете скълцания лук с ориза, добавете почистените и нарязани гъби и вътрешностите.

След запържването на сместа долейте 1 ч.ч. вода и овкусете с подправките. След извиране на водата напълнете почистения заек. Зашийте го с конец, посолете го и го намажете с масло и червен пипер.

Почистете и нарежете картофите на парчета, като овкусете и тях с подправки по желание.

В намазнена тава сложете няколко картофа на дъното и отгоре сложете заека. Около него разпределете останалите картофи. Ако ви е останала от плънката, може да я сложите в единия край на тавата.

Покрийте пълнения заек с бекона и долейте 1-2 ч.ч. вода в тавата. Покрийте тавата с капак или фолио и сложете да се пече в предварително загряна на 220 градуса фурна.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар