Задушена патица

06/08/2015
Ивайло Желязков
отИвайло ЖелязковНовак
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 410
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патица – 1 бр.
  • масло – 3 - 4 с.л.
  • вода – 500 мл
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • целина – 1 парче
  • сол
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист
  • бахар
  • вино – 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете патицата, след което я осолете. Запържете я в сгорещено масло в дълбок съд от всички страни до златисто. Добавете ситно нарязаните лук, целина и моркови и овкусете с дафинов лист, бахар, черен пипер.

Долейте малко вода и задушете патицата. След като омекне, извадете я от съда, за да поизстине. Пасирайте зеленчуците, като прецедите преди това саса от задушаването.

Направете запръжка от 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно, разредете с виното и бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Нарежете патицата на порции и поднесете със соса и гарнитура от картофи и салата.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар