Задушена патица

06/08/2015
Ивайло Желязков
отИвайло ЖелязковНовак
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 271
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете патицата, след което я осолете. Запържете я в сгорещено масло в дълбок съд от всички страни до златисто. Добавете ситно нарязаните лук, целина и моркови и овкусете с дафинов лист, бахар, черен пипер.

Долейте малко вода и задушете патицата. След като омекне, извадете я от съда, за да поизстине. Пасирайте зеленчуците, като прецедите преди това саса от задушаването.

Направете запръжка от 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно, разредете с виното и бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Нарежете патицата на порции и поднесете със соса и гарнитура от картофи и салата.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!