Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с гъби и винен сос

Миди с гъби и винен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Миди с гъби и винен сос1 / 2
30/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"Опияняващ аромат и изтънчен вкус - така можем да го опишем най-точно"

Необходими Продукти

  • миди - 1, 5 кг
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава кромид
  • сметана - 2 - 3 с.л.
  • вино - 50 мл бяло
  • брашно - 25 г
  • масло - 100 г
  • черен пипер - 20 броя на зърна
  • лимони - 1/4 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и ги сложете да се варят с лука и черния пипер, докато се отворят. Нарежете гъбите на малки парченца и ги задушете до омекване с 1-2 супени лъжици масло.

Извадете мидите от черупките, а отделно запържете брашното с 2-3 супени лъжици масло.

Добавете сметаната и при нужда малко вода от бульона на мидите, за да се получи приятен сос. Прибавете виното, малко черен пипер и лимон, нарязан на резенчета. Когато сосът заври, сложете мидите заедно със задушените гъби.

Ястието ври на тих огън 10-15 минути, след което се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: