Пиле по авиньонски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле по авиньонски1 / 2
29/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Три основателни причини да емигрирате във Франция - ароматно вино, Париж... и Пиле по авиньонски"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • бульон - 500 мл пилешки
  • гъби - 250 г
  • сметана - 250 г заквасена
  • вино - 500 мл бяло
  • моркови - 150 г
  • лук - 80 г кромид
  • ракия - 15 мл
  • брашно - 15 г
  • ябълки - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го запържете в сгорещено масло до зачервяване. Прибавете нарязания на филийки лук, ракията, овкусете с черен пипер на вкус и добавете брашното.

Разбъркайте и излейте бульона и половината от виното. Морковите се нарязват на ситно и също се добавят. Ястието се посолява, похлупва и се оставя да къкри на тих огън 30 минути.

Гъбите се режат на тънки ивички, а ябълките на четвъртинки, след което се прибавят към ястието. Вари около 10-тина минути, след което се добавя сметаната и останалото вино.

След 3 минути ястието е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: