Неаполитански сладкиш с вишни и бадеми

17/09/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се почистват от костилките. Брашното се пресява, добавя се бакпулверът. Кората на портокала се настъргва на ситно.

Маслото се оставя да омекне и се смесва с пудрата захар до пяна. Добавят се яйцата и брашното. Добавя се половината портокалова кора и се разбърква.

Добавя се ванилията и прясното мляко и сместа се разбърква, така че да няма бучки.

На дъното на тавичка или ринг за торта, постлан с хартия за печене, се слагат половината вишни, поливат се с тестото и отгоре се слагат останалите вишни.

Поръсват се с остатъка от портокаловата кора и отгоре се поръсват с бадемите. Сладкишът се пече 1 час на 190 градуса. Вади се и се охлажда.

Сокът на портокала се изцежда и се смесва с пудрата захар и ликьора, за да се получи глазура. С нея се намазва изстиналият сладкиш и се оставя да се стегне в хладилника.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар