Кексчета с пилешко месо

10/08/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се сваряват до омекване. Лукът се нарязва на шайби. Една супена лъжица масло се разтопява и в него се запържва лукът до златисто.

Добавя се нарязаният на ситно чесън и се пържи още една минута. Печурките се нарязват на филийки, добавят се към лука и се пържат пет минути. Добавя се една супена лъжица брашно и при непрекъснато бъркане се пържи 3 минути.

Добавя се 1 чаена чаша от пилешкия бульон. При непрекъснато бъркане се готви 2 минути. Добавя се сметаната и сместа се загрява още 2 минути. Сваля се от котлона. Месото се нарязва на малки парченца и се пуска в гъбения сос. Добавя се сол и се разбърква.

Плънката се разпределя във формички за кексчета, намазани с мазнина. Приготвя се тесто, като брашното се смесва с останалото масло, добавя се бакпулверът и прясното мляко. Замесва се меко еластично тесто.

Разточват се малки питки и с тях се покриват формите за кексчета. Тестото се намазва с разбит жълтък. Пекат се 30 минути на 180 градуса. Сервират се горещи или студени.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар