Октопод в червено вино

10/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267526
"Как да не се влюби човек в Средиземноморската кухня?"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 077
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете октопода в тиган с вода и 1/4 от лука и дафиновия лист за 1 час.

Докато октоподът се вари, сложете доматите във вряща вода за 30 секунди, след това залейте със студена и ги обелете.

Отцедете октопода и го нарежете. Загрейте зехтина в тиган и запържете октопода с оставащия лук и чесъна за 3 минути.

Добавете доматите, захарта, ригана, магданоза, виното и оцета.

Задушете за 5 минути, сложете капака и намалете огъня възможно на най-ниската температура. Задушете за около 90 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар