Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб със сушени домати

Хляб със сушени домати

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Хляб със сушени домати1 / 2
11/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4 бр.
"Ароматът на този хляб ще ви накара да забравите, че на масата има и други неща за ядене"

Необходими Продукти

  • брашно - 675 г
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • мая - 25 г прясна
  • прясно мляко - 400 - 475 мл топло
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин - 75 мл от бурканчето със сушени домати
  • зехтин - 75 мл
  • сушени домати - 75 г отцедени
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта и захарта и направете кладенче в центъра. Смесете маята със 150 мл топло мляко и прибавете към брашното.

Смесете доматеното пюре с оставащото мляко и прибавете към брашното с двата вида зехтин. Разбъркайте и замесете меко тесто. Покрийте и оставете на топло място за 2 часа.

Замесете отново тестото и го смесете с нарязаните домати и лука. Оформете 4 хлебчета и ги наредете в намазнена тава.

Покрийте с кърпа и оставете за 45 минути. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете хляба за 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: