Стерилизирани патладжани

17/10/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф4441
"Незабравим вкус от лятото, затворен в бурканче!"
Готвене90 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 622
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на филии с дебелина 1 см, посоляват се и се оставят, за да излезе горчивината. Подсушават се с хартия и се пържат в сгорещена мазнина. Изпържените патладжани се вадят с решетъчна лъжица и се потапят в оцет.

Оставете после да се отцедят и напълнете бурканите, като помежду им слагате стръкове магданоз, зърна черен пипер, нарязани скилидки чесън.

Напълнете бурканите почти догоре, като оставите един пръст. Запълнете с олио от запържените патладжани. Бурканите се затварят и се стерилизират 90 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар