Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Стерилизирани патладжани

Стерилизирани патладжани

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Стерилизирани патладжани1 / 2
17/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
90 мин.
Общо
90 мин.
"Незабравим вкус от лятото, затворен в бурканче!"

Необходими Продукти

  • патладжани - добре узрели, големи
  • чесън
  • магданоз
  • олио
  • оцет
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на филии с дебелина 1 см, посоляват се и се оставят, за да излезе горчивината. Подсушават се с хартия и се пържат в сгорещена мазнина. Изпържените патладжани се вадят с решетъчна лъжица и се потапят в оцет.

Оставете после да се отцедят и напълнете бурканите, като помежду им слагате стръкове магданоз, зърна черен пипер, нарязани скилидки чесън.

Напълнете бурканите почти догоре, като оставите един пръст. Запълнете с олио от запържените патладжани. Бурканите се затварят и се стерилизират 90 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
44
32
21
10
Дай твоята оценка: