Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле със средиземноморски зеленчуци

Печено пиле със средиземноморски зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Печено пиле със средиземноморски зеленчуци1 / 2
13/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4-5
"Вкусни предложения от Средизеноморската кухня, които ще са радушно посрещнати на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.7 кг
  • зехтин - 150 мл
  • лимони - 1/2 бр.
  • мащерка
  • картофи - 450 г
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 8 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете пилето със зехтин, поръсете със сол и черен пипер.

В корема му сложете половинката лимон и мащерката. Запечете за 30 минути. Извадете от фурната и обърнете пилето и го поръсете с още малко сол.

Отстрани на тава сложете нарязаните картофи и продължете да печете. След 30 минути прибавете нарязания и отцеден от горчилката патладжан, чушката и чесъна.

Поръсете с оставащото олио, овкусете зеленчуците със сол и черен пипер и продължете да печете още 30-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: