Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Английски пай с бутер тесто и телешко месо

Английски пай с бутер тесто и телешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Английски пай с бутер тесто и телешко месо1 / 2
14/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • червен боб - 3 ч.ч. от консерва
  • бутертесто - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 1 ч.ч. телешки от кубчета
  • сол - 2 щипки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на много ситно и се запържва до златисто в олиото. Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се добавят заедно с дафиновия лист към месото.

Сместа се поръсва с брашното и солта, разбърква се и се запържва 2 минути. Добавя се бульонът и червеният фасул и всичко се кипва, след което се готви 10 минути на среден огън.

Бутер тестото се разделя на две неравни части. Голямата се слага в тава, като се оформят стенички.

Изсипва се плънката, покрива се с другата част от тестото. В средата се прави дупка за излизането на парата и се пече 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: