Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено пиле с цитрусова глазура

Печено пиле с цитрусова глазура

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Печено пиле с цитрусова глазура1 / 2
14/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 кг
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1/2 ч.л. сушена
  • кайенски пипер
  • лимони - сок и кора от 1 бр.
  • лайм - сок и кора от 1 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилето на две равни части. Сложете маслото в малка купа и разбийте с 1 с.л. зехтин, чесъна, мащерката, кайенския пипер и черен пипер, половината лимонова и портокалова кора и по 1 с.л. от двата вида сок.

Внимателно отделете кожата от месото с помощта на пръстите си и внимателно сложете вътре сместа с маслото.

Сложете фолио върху грил тиган. Смесете оставащия зехтин, лимонов сок и сок от лайм, както и меда.

Сложете половините пиле на грил тигана и ги намажете с цитрусовата смес. Запечете и сервирайте със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: