Канелени рулца

15/08/2015
"Ароматно изкушение, на което ще се отдадете с удоволствие "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции24 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 170
  • Преглеждания за месеца454
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 120 мл топло
  • вода - 120 мл топла
  • За пълнежа
  • масло - 30 г
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • стафиди - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте заедно брашното, солта и захарта, добавете маята.

Смесете яйцето, олиото, млякото и водата и прибавете към брашното.

Замесете меко тесто и го ставете да престои на топло, за да удвои обема си, след което замесете отново.

Разточете тестото и го нарежете на две части. Намажете ги с размекнатото масло. Смесете захарта и канелата и поръсете отгоре, завършете със стафидите.

Завийте двете части на руло и ги нарежете. Намажете с още масло и оставете да престоят 30 минути. Запечете за 20 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар