Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз с грах и бекон

Ориз с грах и бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Ориз с грах и бекон1 / 2
16/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бульон - 1 л зеленчуков
  • масло - 85 г
  • лук - 2 глави
  • бекон - 115 г
  • ориз - 280 г арборио
  • бяло вино - 150 мл
  • грах - 225 г
  • пармезан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете бульона в тенджера и кипнете. Намалете огъня. Разтопете маслото в друга тенджера и запържете лука и бекона на бавен огън за 5 минути. Добавете ориза и разбърквайте 2-3 минути.

Сипете виното и разбърквайте, докато почти се абсорбира. Продължете да готвите още 10 минути, като постепенно добавяте от бульона.

Добавете граха, след това продължете да добавяте бульона за още 10 минути или докато оризът омекне.

Прибавете оставащото масло, овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с пармезан и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: