Лютивка

01/10/2010
"Вкус, който няма да ви позволи лесно да бъде забравен!"
Приготвяне90 мин.
Готвене150 мин.
Общо240 мин.
Порции10-12 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 291
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 4 кг зелени
  • червени чушки - 2 кг
  • патладжани - 4 кг
  • люти чушки - 6 броя
  • олио - 400 мл
  • оцет - 300 мл винен
  • чесън - 10 скилидки стар
  • магданоз - 1 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушлетата, капията и патладжаните се изпичат. Чушките се белят и се смилат заедно с патладжаните и чесъна.

Подправя се с запърженото олио, оцета и солта. Добавя се и ситно нарязаният магданоз.

Всичко се обърква добре, разсипва се в бурканчета и се стерилизира 20 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лидия. Спасова.
Супер. Страхотна рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв