Шоколадов сладкиш с кафе и вишни

18/08/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Най-сладкият начин за изразите обичта към любимите си хора!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 356
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се смесва кафето, 120 грама от маслото и цялата захар. Разтопява се на среден огън и се добавя натрошеният шоколад. Разбърква се и се сваля от котлона, като се оставя да се охлади за 5 минути.

Брашното се пресява с какаото и се добавя към шоколадовата смес. Добавя се яйцето и още веднъж се разбърква.

Вишните се почистват от костилките. В тава, намазана с масло и постлана с хартия за печене, се излива половината тесто. Отгоре се слагат вишните и се поливат с останалото тесто.

Пече се 50 минути на 190 градуса. Топъл се поръсва с пудра захар.

подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Десислава
Десислава
26.08.2016 11:02
Здравейте, вчера видях тази рецепта и имам огромното желание да я изпълня. Сладкиша изглежда невероятен. Но нямам кафе машина, нито бързовар, тъй като не пия никакво кафе, имам единствено кана за нагряване на вода. Как и с какво кафе мога да направя приблизително аромата на еспресо?
0
0
Албена
Албена
14.05.2016 21:39
Ох,много хубав този сладкиш.
0
0
Джемиле Чешлиева
В продуктите нама кафе, а в приготовка има.
0
0
Джемиле Чешлиева
Грешка видих, че е еспресо.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв