Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен Сладолед»Беларуски сладолед с мед и канела

Беларуски сладолед с мед и канела

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Беларуски сладолед с мед и канела1 / 2
17/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • канела - 1/4 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • сметана - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се кипва. Добавя се медът и канелата и млякото се сваля от котлона.

Добавят се едно яйце и четири жълтъка и сместа се разбива на бавен огън, за да се сгъсти, но без да се пресича.

Слага се в съд с ледено студена вода и се разбива, докато не изстине напълно.

Добавя се сметаната и всичко се разбърква отново. Оставя се във фризера за 3 часа, като на всеки 20 минути се вади и се разбива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: