Френски бонбони с марципан (Calissons)

17/08/2015
Иси
отИсиНовак
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо654
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • марципан - 500 г
  • пъпеш - 500 г захаросан, сушен
  • портокалови корички - 50 г захаросани
  • вода - 1 - 2 с. л. от портокалов цвят
  • кори за баница - на сач (или вафлени, оризови кори)
  • за глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • лимонов сок - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в кухненски робот захаросания пъпеш, портокаловите кори (може да ги замените с 1 с. л. сладко от портокалови корички или 1 с. л. настъргана кора от портокал) с водата от портокалов цвят и добавете парченца марципан. Отново смелете до хомогенност.

Пригответе си 2 листа хартия за печене и разточете тестото между тях до дебелина 1 см.

Махнете внимателно горният слой хартия и залепете лист кори. Изрежете сладките с формички и ги обърнете да изсъхнат с кората от долната страна.

Разбийте добре белтъка със захарта и лимоновия сок. С тази глазура намажете марципановите бонбони. Оставете да съхнат за още 2 часа, за да се втвърди белтъкът.

Съхранявайте сладките в кутия на сухо място.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар