Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени смокини по парижки

Печени смокини по парижки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Печени смокини по парижки1 / 2
18/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Ако и тази година не може да отидете до Париж, доведете Париж в дома си с тази лесна рецепта за Печени смокини по парижки"

Необходими Продукти

  • смокини - 20 бр.
  • сметана - 100 мл течна
  • захар - 3 с.л.
  • коняк - 30 мл
  • мед - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се измиват и се разрязват на половинки, нареждат се в тава със срязаната част нагоре.

Напръскват се с малко вода, поръсват се със захарта, поливат се с меда и върху всяка половинка се капва по малко сметана.

Всичко се залива с коняка и се пече 5 минути на 220 градуса.

Вади се от фурната, оставя се да се охлади и смокините внимателно се изваждат и се нареждат в малки чинийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: