Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирано филе от акула с марината от риган (Bienmesabe)

Панирано филе от акула с марината от риган (Bienmesabe)

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Панирано филе от акула с марината от риган (Bienmesabe)1 / 2
19/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Акулата пане си е истинска класика, но в случая ще впечатлите с изтънчения аромат от маринатата"

Необходими Продукти

  • акула - 400 г филе, нарязано на кубчета
  • чесън - 3 скилидки
  • риган - 1 - 2 щипка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 щипка, сладък
  • винен оцет
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • грис - или брашно
  • сол - на вкус
  • зехтин - или олио, за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е за традиционните испански тапас Bienmesabe, които може да приготвите и с други видове риба. Нужно е да започнете подготовката на рибното филе, ден преди да го поднасяте.

За маринатата смесете лимоновия сок, дафиновите листа, ригана, червения пипер, сол и винен оцет. Сипете нарязаната на кубчета акула и оставете да се маринова за през нощта.

На следващия ден загрейте обилно количество мазнина в дълбок тиган.

Филенцата от акула извадете от маринатата и отцедете от излишната течност. Всяко парче овалвайте в грис и пускайте да се изпържи до златисто то всички страни.

Готовите рибни тапас поднесете веднага, като може да поръсите с накълцан див лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: