Стерилизирана имамбаялдъ

02/10/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Дълго, след като и последните предни патладжани са изчезнали от сергиите, може да се наслаждавате на имамбаялдъ с тази рецепта!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции3-4 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 729
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на дължина, осоляват се и се оставят в наклонена тавичка да се отцедят от горчивия сок. След това се изпържват в олио и се отцеждат.

В същата мазнина се изпържват наситненият лук, нарязаните моркови, целина и чесън. Накрая се добавят червените домати, нарязани на кубчета, заедно със солта, черния пипер и дафиновия лист. На дъното на буркан (500 мл) се налива 30 мл олио.

Патладжаните се нареждат в буркани, като помежду им се слага от запържените зеленчуци. Прибавя се и наситнен магданоз.

Затварят се и се стерилизират за 1 час, след което се охлаждат 30 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
И аз правя по тази рецепта но без дафиновия лист и целината, не ми харесва аромата с тях.
1
0
гост
гост
19.10.2015 20:08
Брейййййй имамбаялдъта била тайландска хахаххаха
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв