Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тапас»Тапас крокети с шунка

Тапас крокети с шунка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
20/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Перфектната комбинация - тапас крокети с шунка и студена бира"

Необходими Продукти

  • бульон - 1/2 ч.ч. (100 мл) пилешки
  • зехтин - 8 с.л.
  • брашно - 3/4 ч.ч. (107 гр)
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч. (350 мл)
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • шунка - 1/2 ч.ч. много ситно скълцана Хамон
  • яйца - 2 бр., леко разбитите с 2 с.л. вода
  • галета - за покритие
  • мазнина - зехтин за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте шунката много ситно със сатър или подходящ нож - целта е да се може да се смеси добре в тестото.

Загрейте 8 с.л. в малък тиган, сипете брашното и бъркайте за 3 минути, след което долейте млякото и пилешкия бульон, отново без да спирате бъркането. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче. Бъркайте на умерен котлон до сгъстяване на соса и добавете смляната шунка.

Гответе още 2-3 минути на слаб котлона и снемете от огъня. Охладете соса и го оставете в хладилник за 3 часа. Може да приготвите сместа и 1-2 дена предварително и да я съхранявате добре покрита в хладилника, докато дойде време за приготвянето на крокетите.

Разбийте яйцата с водата в подходяща купа, сипете галетата в отделен съд и набрашнете ръцете си. Оформяйте крокетки с размер 2.5 см и ги подреждайте в чиния, но без да се допират едно в друго.

Загрейте около 1.3 см мазнина за пържене в по-голям тиган до температура около 180 градуса. Овалвайте крокетите в яйце, след това в галета и пускайте да се пържат за кратко - обърнете ги няколко пъти, докато добият апетитен златист цвят.

Вадете крокетите с помощта на решетъчна лъжица върху кухненска хартия. Поднесете тапас крокетите с шунка (Croquetas de Jamon) веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: