Пържена сепия

20/08/2015
Готвач.бг
отГотвач.бгНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене4 мин.
Общо34 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 758
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • сепия - около 1.2 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1ч.л.
  • мазнина - зехтин за готвене, фъстъчено олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уверете се, че сепията е почистена и я нарежете на дълги лентички (около 6 мм дебелина) - не на кръгчета, както обикновено се приготвят панираните калмари. Подсушете сепията от излишната течност.

Смесете брашното със солта и пипера и оваляйте парченцата сепия в сместа.

Загрейте около 5 см на височина мазнина в дълбок тиган. Изпържете за около 2 минути или докато добият златист цвят.

Отцеждайте пържена сепия (Chocos Fritos) върху кухненска хартия. Поднесете я с лимон или със сос Айоли с лайм и чесън.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар