Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Мезета»Пържена цаца с доматена салца

Пържена цаца с доматена салца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пържена цаца с доматена салца1 / 2
20/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Цацата си е цаца, но с тази доматена салца толкова бира пие, че направо няма да повярвате"

Необходими Продукти

  • цаца - 225 г
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • За салцата
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 4 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • шери - 4 с.л.
  • галета - 25 г
  • черен пипер
  • босилек
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите салцата, сипете нарязаните лук, чесън, домати, зехтин и люта чушка в тенджера и задушете за 10 минути.

Овкусете с шерито, черен пипер и сол.

Добавете магданоза и босилека, галетата и разбъркайте.

Оваляйте цацата в брашното и я изпържете в загретия зехтин. Сервирайте със салцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: