Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с рукола и печено сирене

Салата с рукола и печено сирене

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Салата с рукола и печено сирене1 / 2
20/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с..
  • олио - 1 с.л.
  • хляб - 4 резена от франзела
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • орехово олио - 3 с.л.
  • козе сирене - 225 г
  • рукола
  • черен пипер
  • сол
  • За соса
  • горчица - 1 ч.л. Дижонска
  • бяло вино - 4 с.л.
  • кайсиево сладко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина с олиото и запържете резените хляб. Отцедете ги на кухненска хартия.

За да направите соса, загрейте сладкото и го смесете с виното и горчицата. Смесете ореховото олио и лимоновия сок, овкусете ги със сол и черен пипер.

Загрейте грила. Нарежете козето сирене на кръгове и сложете по един върху всеки резен франзела.

Овкусете руколата с дресинга от орехово олио и я разпределете в четири чинии за сервиране.

Запечете франзелите със сиренето, докато то се разтопи. Сложете по един резен франзела при руколата и полейте с кайсиевия сос. Поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: