Кюфтета от елда за тънка талия

21/08/2015
Дима
отДимаНовак
"Вкусни кюфтета от елда, които може да си похапвате без притеснения за фигурата си "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 304
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете елдата да се вари във водата, докато малките ѝ зрънца се разпукат. След това изплакнете, отцедете от излишната течност и пасирайте.

Отцедените от излишната мазнина сушени домати накълцайте съвсем дребно. Добавете ги в елдата заедно със скълцания ситно чесън и лук, овкусете с подправки.

Оформете с навлажнени ръце 6 кюфтенца, подреждайте ги върху тава с хартия за печене и сложете да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Поднесете кюфтетата от елда с гарнитура от зеленчуци и млечен сос.

По желание може да замените сушените домати с нарязани ситно чушки, настъргани моркови или др. зеленчук по ваш вкус.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Elik
Elik
01.07.2017 18:00
При мен се получи, намокрянето на ръцете помогна за оформянето, направих ги като малки топчета, средно големи, след като се изпекоха си бяха крехки, явно няма как, но добре се получи...
0
0
Eli
Eli
16.09.2015 18:20
Смятам, че рецептата е подвеждаща. Предполагам, че липсва някоя част от съставките или явно е предназначена за по-опитни готвачи. Спазих всичко точно и изобщо не се получава консистенция, която да може по какъвто и да е начин да се оформи като кюфте...Предполагам, че липсва някаква съставка, която да сгъсти сместа, за да може да се получи кюфте.
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!