Турски чай

16/09/2015
от РозаНовак
"А вие знаете ли как да приготвите правилно ароматен турски чай?"
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 644
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • турски чай - 5 с.л.
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на традиционен турски чай ще ви трябва двоен чайник или 2 чайника един върху друг.

Напълнете долния чайник с вода, а в горния сложете черния чай. Сложете да се вари на умерен котлон, като трябва да се вари 5 минути след завирането и да се снеме от котлона.

Оставете чайниците да починат за 1 минута, след което залейте чая в горния чайник с 2 пръста вода от долния. Върнете отново чайниците на котлона един върху друг и запарете за 15-20 минути на слаб котлон.

Разпределете чая в прозрачни стъклени чашки и поднесете горещ, като подсладите на вкус.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирина Андреева Jolie
Тази година за първи път ходих в Турция и ми беше много интересно как по цял ден пият този чай.На плажа беше 47 градуса,а те си пиеха тази гореща напитка.На мен изобщо не ми харесва,аз не си падам по горчиви напитки.Купихме си кутия с турски чай,но все още не сме го приготвяли.Вигдам,че и двойния чайник е задължителен,а аз го нямам.Такива чашки обаче имам от много време,който използвахме преди за ракия.Предполагам навремето са купувани от пазара и са турски за този чай,но ние сме ги побългарили :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв