Пържени меденки

08/09/2015
Maria Nikolova
отMaria NikolovaНовак
"Италианците наричат с много любов тези пържени меденки Струфоли - опитайте и ще разберете защо са толкова популярни "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 209
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата с мекото масло и 1 с.л. захар, след което добавете бакпулвера и на части брашното. Полученето меко тесто доомесете на кухненския плот.

Добре омесеното тесто разделете на 4 отделни части, всяка направете на дълъг фитил с дължина 30 см и дебелина 1 пръст. Всяко въженце нарежете на отделни част с размер 3 см.

Леко приплеснете всяко парченце, като изтупвате излишното брашно - ако не го направите, сладките при пържене ще станат много жилави.

Сладките се пускат да се пържат в обилно количество загряна мазнина до златист цвят и се надуят. Вадят се върху кухненска хартия да се отцедят.

Меда смесете с останалата захар и загрейте на слаб котлон при непрекъснато бъркане, докато захарта напълно се разтопи в меда. Намалете котлона до минимум, колкото само да поддържа соса топъл.

Пускайте в него сладките и ги обръщайте с дървена лъжица, за да се напоят добре и равномерно.

Готовите сладки, които в Италия са известни като Струфоли, подреждайте в поднос като пирамида. След около 2 часа могат да се хапват.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!