Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Малайзийски ананасови бухти

Малайзийски ананасови бухти

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Малайзийски ананасови бухти1 / 2
16/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
80 бр.
"Няма да повярвате колко далеч трябваше да отидем, за да ви донесем рецептите за тези малайзийски бухти с ананас"

Необходими Продукти

  • за ананасовия мармалад
  • ананас - 4 кутии нарязан (около 2 кг) или 2 големи ананаса
  • захар - 150 г или повече
  • царевично нишесте - 2 ч.л. или царевично брашно (смесва с 2 ч.л. вода)
  • за тестото
  • масло - 250 г
  • захар - 100 г
  • брашно - 360 г пресято
  • яйца - 1 бр. разбито + 1 жълтък за намазване
  • сухо мляко - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите сладкото от ананас, отцедете го предварително, пасирайте в кухненски робот, отново прецедете от излишната течност и сложете да се вари в уок, докато всякаква течност се изпари. Добавете захарта и варете, докато сладкото потъмнее и стане лепкаво, като бъркате непрекъснато. Финално разбъркайте с царевичното нишесте. Оставете готовото сладко в хладилника.

За тестото разбийте маслото и захарта в купа, след това добавете яйцето, разбийте до хомогенизиране. Пресейте брашното и сухото мляко и при непрекъснато бъркане долейте течната смес в сухите съставки. Оформете гладко и еластично тесто и при нужда добавете още малко брашно - тестото не трябва да е ронливо.

Гребвайте по чаена лъжичка от сладкото от ананас и оформете топченца върху дланите си, които може да подреждате върху хартия за печене.

Всяка топчица сладко поставете в тесто листче тесто, разточено до около 4 см диаметър, и покрийте, като оформите леко издължени бухтички. Подредете ги в тава с хартия за печене, направете леко решетка върху всяка кифличка и намажете с разбит жълтък.

Изпечете ги в загряна на 175 градуса фурна за около 20 минути или докато станат златисто кафяви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: