Торта с шоколад и три вида ядки

23/08/2015
Илария
отИларияМастър Шеф37311203
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 764
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива със захарта.

Добавя се по един жълтък при непрекъснато разбиване, докато не се добавят всички. Шоколадът се настъргва на едро.

Бадемите, лешниците и орехите се счукват на едро. Шоколадът и ядките се добавят към яйчената смес. Добавят се белтъците и внимателно се разбъркват.

Тестото се излива в ринг за торта. Слага се във фурна, загрята на 180 градуса. След 10 минути се намалява на 160 градуса и се пече още 30 минути.

Приготвя се глазура, като шоколадът се разтопява на водна баня и с него се залива изстиналата торта.

Оставя се да се охлади и да престои 6 часа в хладилник. По желание направете украса от настърган шоколад и сервирайте с топка сладолед.

подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!