Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Ретро сладко от горски ягоди

Ретро сладко от горски ягоди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Ретро сладко от горски ягоди1 / 3
15/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
"Дори и с вързани очи ще разпознаете сладкото от горски ягоди по неговия уникален аромат"

Необходими Продукти

  • ягоди - 1 кг
  • захар - 2 кг.
  • вода - 300 мл.
  • винена киселина - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват внимателно и се измиват с вода, в която е разтворена винена киселина ( на 1 л. вода – 20 гр. киселина). Към измитите ягоди се прибавя захарта и водата и се вари, първоначално на слаб, а след това на силен огън до необходимата гъстота на сиропа. Пяната непрекъснато се обира.

Няколко минути преди свалянето от огъня се прибавя винената киселина. Свареното сладко се оставя да изстине и се налива в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лучана Ветра
Лучана Ветра
Благодаря , Аманда ! Имам чудесно сладко с ЦЕЛИ ягодки !
22.06.2014 20:36
Amanda Sofia
Amanda Sofia
Ако дивите ягоди се варят до сгъстяването на сиропа ще станат на пихтия. Ягодите се добавят СЛЕД като сиропа вече е готов, за да не стане пихтия в сироп и ягодите да останат цели.
ОТ години правя сладко от диви ягоди по рецепта на местните хора от Родопите. Водата не трябва да е толкова, а само 100-150гр.
22.06.2013 18:44
10
1