Зелник с точени кори

03/10/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Най-вкусно става, когато приготвите всичко сами, а не използвате полуфабрикати от магазина!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 757
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от брашното, щипка сол, 1 с.л. оцет и 1 ч.ч. хладка вода. разделете го на 12 топки, покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат около половин час.

След това топките се разточват на тънки кори, които се запичат в суха тава на котлона.

За плънката киселото зеле се нарязва ситно и се запържва с 80 мл олио. В намазнена тава се редят две кори, ред плънка, като всяка кора се наръсва обилно с олио. Последната кора се наръсва само с олио и зелникът се слага да се пече в умерена фурна.

Готовият зелник се наръсва с вода и се покрива с друга тава, за да омекне.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар