Лучник

04/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Това е една от най-добрите рецепти за лучник - не се приготвя трудно, а вкусът е повече от добър Опитайте го и ще се уверите сами"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 945
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сирене - 250 г краве
  • кори - 500 г за баница
  • лук - 1 кг кромид
  • яйца - 2 броя
  • олио - 250 мл
  • черен пипер - 1/2 г млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки и го задушете в подсолена вода до омекване. Отцедете го и го размесете с натрошеното сирене, разбитите яйца и черния пипер.

Корите се ръсят с мазнина, слепват се две по две, върху тях се слага плънка и се навиват на рула. В тавата навитите кори се подреждат под формата на охлюв.

Лучникът се пече в умерена фурна около 30 минути.

Поднася се топъл с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Таисия
Таисия
02.10.2014 18:57
Моята приятелка прави същото и аз благодаря все пак за рецептата.
0
0
Вили
Вили
02.10.2014 18:53
Ха Ха Ха на коментара..... Особено за последните двама....
1
0
Вуко
Вуко
16.01.2014 19:01
това изобщо не е лучник.... а измишльотина! лучникът се прави от тесто - замесено с мая, вътре се слагат орехи, лук, праз, чушки и настъргани картофи. И много чубрица и сминдух. Страхотен вкус! Даже Анджелина и Брад го харесаха...
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв