Конфитюр от кайсии и сини сливи

24/08/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо597
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите и кайсиите се разрязват на половинки, костилките се отстраняват. Бланшират се във вряща вода за 2 минути.

От водата и захарта се сварява захарен сироп, докато кристалите захар се разтворят напълно.

Вари се още 5 минути на бавен огън. С този сироп се заливат плодовете и се оставят за 3 часа.

След това се варят до сгъстяване при непрекъснато бъркане на бавен огън.

Конфитюрът е готов, когато малка част от него застива в лъжица като желе. Разпределя се в буркани, затварят се и се обръщат, за да изстинат напълно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар