Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пълнени кайсии с марципан

Пълнени кайсии с марципан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пълнени кайсии с марципан1 / 2
27/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • захар - 75 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бадеми - 115 г
  • пудра захар - 50 г
  • масло - 25 г разтопено
  • есенция - 1/2 ч.л. бадемова
  • кайсии - 900 г
  • мента - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Сипете захарта, лимоновия сок и 300 мл вода в тенджерка и кипнете, като разбърквате, докато захарта се разтвори. Варете 5-10 минути.

В купа смесете заедно бадемите, пудрата захар, маслото и ваниловата есенция, направете гладка паста.

Измийте кайсиите, разрежете ги леко и извадете костилките. Напълнете ги с бадемовата смес и ги наредете в тава, залейте ги със захарния сироп, покрийте с фолио и печете 25-30 минути. Украсете с мента и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: