Индийски бургер

25/08/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Затворете очи, за да се насладите на вселената от вкусове, която ще избухне в устата ви още от първата хапка!"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 069
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма – 500 г телешка
  • чесън – 2 ч.л. смлян
  • джинджифил – 2 ч.л. смлян
  • кориандър – 1 малка връзка
  • люти чушки – 2 бр. зелени
  • хляб – 2 резена натопени във вода
  • кориандър – 1 ч.л. на прах
  • кимион – ½ ч.л.
  • гарам масала – 1 ч.л.
  • лимонов сок – 1 ч.л.
  • питки – 4 бр. за бургери
  • олио – за пържене
  • масло – за намазване
  • домати – 2 бр. нарязани
  • лук – 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете каймата, джинджифила, чесъна, нарязания кориандър, лютите чушки, отцедения хляб, сол и лимонов сок, както и всички подправки.

Смесете добре и оформете бургери. Загрейте олио на грил тиган (може и обикновен тиган) и запържете бургерите до готовност.

Докато те се пържат, нарежете питките за бургерите на две, запечете ги на грил и ги намажете с масло.

Във всяка питка сложете по един бургер, отгоре нареждете резени лук и домат. Овкусете със сол, ако е нужно, и поднесете веднага.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Брахмапутра
Брахмапутра
17.11.2015 21:35
Индийците ядат ли телешко ? Нали за тях кравата е свещено животно?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв