Индийски бургер

25/08/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Затворете очи, за да се насладите на вселената от вкусове, която ще избухне в устата ви още от първата хапка!"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо959
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете каймата, джинджифила, чесъна, нарязания кориандър, лютите чушки, отцедения хляб, сол и лимонов сок, както и всички подправки.

Смесете добре и оформете бургери. Загрейте олио на грил тиган (може и обикновен тиган) и запържете бургерите до готовност.

Докато те се пържат, нарежете питките за бургерите на две, запечете ги на грил и ги намажете с масло.

Във всяка питка сложете по един бургер, отгоре нареждете резени лук и домат. Овкусете със сол, ако е нужно, и поднесете веднага.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Брахмапутра
Брахмапутра
17.11.2015 21:35
Индийците ядат ли телешко ? Нали за тях кравата е свещено животно?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв