Царевични бургери

26/08/2015
Simona Jotova
отSimona JotovaНовак
"Вегетариански бургери, които могат да накарат дори заклет любител на мръвката да преглъща жално "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо712
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • червен лук - 1 глава скълцан
  • чесън - 1 скилидка, скълцана
  • люти чушки - 1 бр. червена, почистена и нарязана ситно
  • царевица - около 400 г от консерва, отцедена
  • магданоз - 1 малка връзка
  • моркови - 1 бр. настърган
  • соева кайма - 115 г или настърган ситно картоф
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 1 бр. малко, разбито
  • мазнина - за печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в кухненски робот лука, чесъна, чили чушката, отцедената царевица и магданоза, докато се получи кайма.

Прехвърлете сместа в купа и разбъркайте с настъргания морков и соевата кайма/картоф. Овкусете сместа с подправките.

Ако е прекалено ронлива, за да се оформи на кюфтета, може да я споите с разбито яйце.

От каймата оформете 4 еднакви бургера. Подреждайте ги в тавичка с хартия за печене и оставете да престоят в хладилника за половин час.

Напръскайте бургерите с мазнина и ги сложете да се изпекат върху загрято барбекю или грил тиган за около 4-5 минути от всяка страна. Обръщайте ги внимателно, за да не се разпаднат.

Може да поднесете бургерите с гарнитура от ориз или между хлебче, гарнирано със зеленчуци.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар