Лучен сос

27/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810277
"Най-добрият приятел на печеното месо "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 329
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 2 с.л.
  • лук - 3 глави
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • оцет - 1 с.л. бял винен
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • хляб - 1 филийка черен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тиган и запържете нарязания лук, докато покафенее леко.

Прибавете захарта и продължете да пържите, докато лукът покафенее напълно.

Сипете бульона и оцета, овкусете с червения пипер.

Добавете нарязания хляб, разбъркайте и задушете за още 3 минути.

Пасирайте сместа и поднесете със свинско или телешко месо.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!