Виенски сладкиш с череши

26/08/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 897
  • Преглеждания за месеца613
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • масло – 225 г
  • захар – 1.5 ч.ч.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • череши – 1.5 - 2 ч.ч. без костилките
  • яйца – 6 бр.
  • лимони – сок и кора от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата. Разбийте белтъците до получаване на пухкав сняг.

Разбийте жълтъците със захарта. Прибавете към тях маслото и отново разбъркайте много добре. Добавете лимоновата кора и сок.

Сипете жълтъчната смес към брашното, смесете и накрая прибавете белтъците.

Пригответе форма за печене с размери 13х18 см. Нарежете маслото на ситно.

Прехвърлете сместа във формата, отгоре наредете маслото и завършете с черешите. Запечете за около 45 минути на силно загрята фурна.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар