Артишок по римски

27/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267526
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 465
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • артишок – 8 глави
  • лимонов сок – от 2 бр.
  • копър – 1 ч.л. семена
  • кориандър – 1 ч.л. семена
  • моркови – 4 бр.
  • лук – 1 глава
  • чесън – 4 скилидки
  • целина – 2 стръка
  • дафинов лист – 3 бр.
  • черен пипер – 6 зърна
  • бяло вино – 300 мл
  • захар – 1 ч.л.
  • морска сол
  • вода – 100 мл
  • магданоз – за поръсване
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете артишока наполовина и леко го издълбайте с чаена лъжичка. Натрийте половините с лимонов сок, за да не потъмнеят. Оставете ги настрана.

Сложете тенджера на котлона и загрейте. Когато се загрее достатъчно, добавете семената кориандър и копър и ги запечете за 30 секунди.

Прибавете нарязаните моркови, лук, чесън, целина, дафинов лист, черния пипер, виното и сол на вкус. Разбъркайте.

Добавете половините артишок, сипете вода и кипнете. Сложете капак, намалете огъня и задушете за 25 минути или докато зеленчуците омекнат. Махнете от колтона, охладете и поръсете със зехтин и магданоз.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар