Плодова торта

05/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Плодова торта, който е истински празник за сетивата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 679
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите блата, разбийте жълтъците със захарта. Добавете и брашното и продължете да бъркате. След това внимателно прибавете и разбитите на сняг белтъци.

Посочените дози са за 1 блат, но е добре да приготвите 2. Изсипете блата в намазнена малка тава и го изпечете на 150-200 градуса.

За крема накиснете желатина, ако е на листчета в студена вода за около 5 минути. Разбийте жълтъците и захарта и ги смесете с млякото и ванилията. Сложете на средно силен котлон и бъркайте до сгъстяване на крема. Добавете желатина в още топлия крем и разбъркайте добре.

За да приготвите соса, сложете да кипне водата и захарта, добавете плодовете за 5 минути. Махнете от огъня и смелете с миксер, след което прецедете и смесете с разтопения втори желатин.

В поднос сложете единия блат, полейте го със соса, с малко от крема и наредете по него резени от плодовете, които сте избрали. Сложете втория блат и го полейте отново със сос, след което и крем.

Разстелете крема добре и по стените на тортата. Върху тортата наредете произволно от избраните плодове. Отстрани украсете с филираните бадеми.

Отгоре залейте с разтворения горещ желатин, но внимавайте да не изтече много отстрани. Сложете тортата за 2-3 часа в хладилника, за да стегне.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

павлинка
павлинка
04.01.2014 10:01
Кое тук е крем, кое сос?
0
0
anna
anna
17.04.2011 20:54
Мисля, че е вкусна, защото я опитах. Много е яка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!