Кори за лазаня

05/10/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Най-вкусната лазаня се приготвя с домашни кори, а те се правят по точно тази рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5-6 броя
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 152
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

От яйцата и брашното и солта се омесва средно твърдо тесто. Разточва се на лист с дебелина около 0.5 см.

Реже се на квадрати с желаната големина, които се пускат във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио. Внимавайте да не се слепят, ако варите повече от една кора.

След около минута се изваждат и се поставят върху кърпа, за да се отцедят.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 2
3 0
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

емилиян   /емо
емилиян /емо
28.06.2011 01:20
А бе хора и двамата сте прави. Варят се, ако се прави лазаня аламинут и се сушат, ако ще се използват по-нанататък. Само, че в дом. условия аз бих предпочел аламинут, ако всичко си му е като му е редът.
0
0
диди
диди
23.06.2011 10:36
Не е вярно, варят се и още как. Прочети някоя рецепта на италиански(непреведена).
0
0
powar4
powar4
09.04.2011 22:40
Корите се сушат. Варят се само в БГ.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти